Tag Archives: diabetes

Ekologiskt Kokosfett

 

Ekologiskt kokosfett har använts i många kulturer i hundratals år, och är en av de grundläggande livsmedlen att ha både i skafferiet och som skönhetsvård.




Iayurvedisk medicin används den frekvent, i sydamerika dricker man kokosvatten för att förhindra sjukdomar. Det används också som viktminskningsmedel, inte minst bland dem som förespråkar LCHF.

Kokosfett är nyttigt

Hårvård, hudvård, kontroll av kolesterolnivåer, ökat immunförsvar, förbättrad matsmältning, njurproblem, hjärtbesvär, högt blodtryck, diabetes, tandvård, motverka benskörhet. Kokosfett har använts för att förebygga och bota många krämpor. Varför ska det kokosfettet vi använder vara ekologiskt? För att den raffinerade, härdade kokosfettetman hittar i mataffären, har förlorat alla sina goda egenskaper. Det ekologiska fettet har antimikrobiella egenskaper, den är antioxidant, svampdödande, antibakteriell, lugnande etc. Den är också god att använda i bakning. Att satsa en extra slant på det ekologiska fettet har man igen i tusenfalt. Att kombinera med andra ekologiska livsmedel kan ge en extra energiboost, speciellt hos oss där vi har mörka, långa vintrar.

Må bra med kokosolja

Ekologiskt kokosfett är nyckeln till hälsa.

Produktion av ekologisk kokosfett

För att tillverka den här produkten torkas kokosköttet vid en lägre temperatur och kallpressas därefter och oljan tappas på flaskor. Det får en distinkt men mild smak av kokos, som också är väldoftande.
Studier har visat, att kokosfett hjälper kroppen att gå ner i vikt. Det är enkelt att inta den, tack vare de väldoftande egenskaperna. Det fins också kokosfett som inte är extra virgin, som har en neutral smak, om man föredrar det.

Fettet hjälper även kroppen att ta upp vitaminer och antioxidanter. Ekologiskt kokosfett hjälper till att döda bakterier i munhålan och är bra för tänderna. En helkroppsbehandling helt enkelt!

Klicka här för att komma tillbaka till början




Kokosfett – Dess Historia

 

Kokosfett används numera över hela världen, men den började som ett universalmedel och livsmedel i öarna i stilla havet. Det finns mycket dokumenterat om kokosfett och dess hälsoegenskaper, samt om dess användning.




Dokumenterat om kokosfettets historia:

Papua Nya Guinea
Infödda i Papa Nya Guinea har använt kokosfett i århundraden. Användningsområdena har varit hudkräm, hårvårdsprodukter, till matlagning. Till invärtes och utvärtes infektioner, med mera.
Indien
Kokosfett är en viktig del av ayurvedisk medicin, en alternativ medicinsk praxis som sägs vara 5000 år gammal. Kokosfettet används i stor utsträckning inom ayurvedan, i många olika sammanhang.

Kokosfettet har en historia

Panama
Invånare i denna region sägs dricka ett litet glas kokosfett om dagen för att skydda sig från sjukdom. Att använda kokosfett anses påskynda återhämtandet av olika åkommor.

Jamaica
Kokosfett används som en hälso-tonic och anses vara bra för hjärtat. Det är vanligtvis det första läkemedlet som ges oavsett vilken typ av sjukdom det än gäller.

Nigeria, Somalia, Etiopien,
En olja som är mycket likt kokosfett (palmkärnolja) är den mest populära i traditionell användning. Oljan kan ge lindring och bot från nästan alla typer av sjukdomar, anser man.

Samoa
På samoa används kokosfett flitigt som botemedel mot sjukdomar och utvärtes skador. Mödrar smörjer också in sina barn med kokosfett, för att hålla dem fria från infektioner och blemmor. Tandsprickning hos barn lindras också med att försiktigt massera in kokosfett på tandköttet.

Thailand
Kokosfett är den viktigaste oljan, som används bland annat i matlagning. Kokosmjölk och kokosgrädde är också en viktig del i kosten. fettet används också ofta som kosmetika och medicin.

Central-och Sydamerika
I kustnära områden i denna region, används kokosfett som både mat och medicin.

Filippinerna
Genom att sätta kokosfett i håret hålls det glänsande tjockt och svart, även högt upp i åldrarna. Anses påskynda läkningen av brännskador, skärsår, blåmärken. Masseras även in i värkande leder och muskler.

Indonesien
Här används kokosfett för att hålla håret och huden frisk och stark. Änvänds också i matlagning.

Kokosfett hos oss i väst

Kokosfettet har orättvist blivit ansedd som ett dåligt fett på grunda av att det är mättat. Faktum är att det är den typ av mättat fett som är meddellångt och med andra ord sänker kolesterolet, inte höjer det. Kokosfett har använts i ayurvedisk och indisk folklore-medicin i tusentals år, för att skydda från många sjukdomar. Så att det ses som ohälsosamt är synd och en grav missuppfattning. Men man ska vara noga med att köpa ett bra fett från hälsokostaffären, inte det processade i vanliga matvarubutiker.

Modern medicinsk vetenskap har upptäckt att kokosfett faktiskt kan skydda mot hjärtsjukdomar, diabetes, lever-och njursjukdomar, benskörhet, karies och hudinfektioner.
Det lindrar även symtom i samband med sjukdomar som pankreatit, cystisk fibros, kronisk inflammation, prostataförstoring, Crohns sjukdom, ulcerös kolit, magsår, förstoppning, psoriasis, eksem och dermatit.

Kokosfett fortsätter att förvåna läkare genom sin förmåga att döda virus som influensa, herpes, mässling; bakterier i lunginflammation och urinvägsinfektion; svampar och jäst som candida och ringorm.

Kokosfett Och Viktminskning

Är du orolig att du ska gå upp i vikt av kokosfett? Det ska du inte vara! Kokosfett är tvärtom ett effektivt sätt att gå ner i vikt på, eftersom den ökar ämnesomsättningen. Och ju bättre ämnesomsättning, deso fler kalorier gör man av med. Kokosfett förvandlar också fett till energi, vilket är en anna orsak att äta den för att hålla vikten.

Återhämtning av sjukdomar

Att ha en aktiv ämnesomsättning gör också att dina skador läker och reparerar sig snabbare, och minskar risken för inflammation.
Det är bra att använda den som hudkräm, då den reparerar och håller huden smidig och infektionsfri. Man kan minska åkommor som psoriasis, hemorrojder, vårtor och fotsvamp. Den är också en helande salva mot skavsår och solbränna.
Kokosfettet är rikt på antioxidanter och bra både invärtes och utvärtes. Det hindrar fria radikaler att angripa huden och kroppens celler. Som bekämpningsmedel mot kemikaler och föroreningar, är kokosfettet ett utmärkt sätt att hålla huden vacker och elastisk. Den gör mer än vad en enkel hudkräm kan göra. Medan andra krämer tillfälligt återfuktar din torra hud ytligt, tränger kokosolja ner i lagren under huden, för att förhindra bildning av fria radikaler, ta bort döda hudlager och stimulera tillväxt av ny, friskare vävnad.

Kokosfett och hårvård

Applicera kokosfett för att hålla håret friskt och vackert. Det är ett naturligt sätt att kontrollera mjäll och fungerar som en inpackning för håret. Använd den regelbundet, så kommer du garanterat att se resultat.

Klicka här för att komma tillbaka till början




Kokosfett och hälsa

 

Kokosfett består av 90% av mättade fetter och spår av omättade fettsyror. Laurinsyra är den största bidragsgivaren i de mättade fettsyrorna i kokosfettet, medan polyfenoler ger doft och smak av den karaktäristiska kokosen.




Kokosfett består både av det vita fruktköttet, och den klara saften som finns inuti.
Kokosfett innehåller mycket proteiner. Dessutom är det rikt på mineraler som järn, fosfor och zink.
Fördelarna med kokosfett är många, allt från tanadvård till candida. Detta tack vare kokosfettets antibakteriella egenskaper, som kommer från laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra. Några hälsofördelar:

Hårvård. Gör en inpackning med kokosfett gör håret glansigt och starkt. Masserar man in kokosfett i hårbotten får man snabbt bukt på sitt mjäll. Det är också väldig avstressande.
Hudvård. Kokosfett är en effektiv fuktighetskräm. Den har också positiva resultat på torr och skadad hud, som eksem och psoriasis. Koksfett innehåller mycket antioxidanter och motverkar således en åldrande hud.
Hjärtat. Kokosfett är bra för hjärtat, i motsats till missuppfattningen att den inte skulle vara det, på grund av sina mättade fetter. Laurinsyran förebygger hjärtproblem som högt kolesterol och högt blodtryck, eftersom det minskar förekomsten av skador i artärerna.
Viktminskning. Är effektiv som viktminskningsmedel eftersom den innehåller essentiella fettsyror. Det ökar kroppens ämnesomsättning genom att avlasta bukspottkörteln, så man förbränner mer energi i kroppen och minskar på så sätt vikten.

Kokosfett och candida

Immunförsvaret stärks eftersom det har antivirala och antibakteriella egenskaper att bekämpa infektioner, virus, bakterier och svamp med.
Diabetes – kontrollerar blodsocker och förbättrar insulinsekretionen. Den förebygger diabetes genom att utnyttja blodsockret effektivt.
• Innehåller färre kalorier och kokosfett omvandlas till lätt energi.

Kokosfett är bra hudvård

Till skillnad från andra fruktträd, har kokospalmen många användningsområden. De olika användningar av kokos är bland annat
1. Skalet används för tillverkning av rep och säckar.

2. Oljan används till matlagning och även utvärtes för hudvård. Kokosmjölken som utvinns av köttet används i matlagning,.
3. Av saven från trädet gör man palmvin.
4. Bladen har traditionellt använts till att fläta korgar och göra vindskydd av.

Kokosfett och candida

På grund av sina antibakteriella egenskaper kan kokosfett vara effektiv mot bekämpningen av candida. Man ska vara noga med att använda ekologisk kokosolja, inte den härdade som finns i kyldiskarna i affärerna. Man behöver inte vara rädd för att då upp i vikt av den, eftersom den förbränner fett, snarare än binder fett.

Candidiasis, allmänt känd som svampinfektion, är varken en hudsjukdom eller en vaginal infektion som den generellt anses vara. Det är faktiskt ett systemiskt tillstånd där candida mikroorganismer i kroppen, orsakar infektion i munnen, tarmar eller i könsorganen.

Behandla candida med kokosfett

En naturlig och holistisk syn på candidiasis har alltid varit uppskattad för sin omfattande effektivitet och främst för att de saknar biverkningar, till skillnad från konventionella receptbelagda läkemedel. Det finns flera naturliga terapier för behandling av candida, men att använda koksfett har visat sig vara effektivt. Fettsyrorna i kokosfett arbetar tillsammans för att döda candidan genom att angripa dess cellväggar..
Kaprylsyra är en meddelång fettsyra med antimikrober, antibiotika och antisvampegenskaper, som underlättar utrotning av candida svampinfektion.
Kaprinsyra är också ett meddelång fettsyra med samma egenskaper som kaprylsyran. Den omvandlas till monokaprin som är effektiv för att eliminera candida.
Laurinsyra är mycket potent som antibakteriellt medel.

Fördelarna med att behandla candida med kokosfett

Det har många hälsofördelar, som beskrivna här ovan. Kokosfett är utan biverkningar och kan också användas för utvärtes behandling. Den är skonsam mot organen och gör inte att man ökar i vikt. Så kokosfett är definitivt en produkt att ha hemma i skafferiet.

Klicka här för att komma tillbaka till början




Fakta Om Kokosfett

De positiva hälsoeffekterna av kokosfett finns bland annat i hårvård, hudvårdkolesterolnivåer,




viktminskning, stärka immunförsvaret, förbättrar matsmältning, ämnesomsättning, njurproblem, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, tandvård och benskörhet. Kokosfettets hälsoegenskaper beror i första hand på laurinsyran i den.

Laurinsyran i kokosfett

Den mänskliga kroppen omvandlar laurinsyra till monolaurin, som påstås hjälpa till att bekämpa virus och bakterier i kroppen. Det håller således ovanstående sjukdomstillstånd i schack och förebygger dem.

Sammansättning av kokosolja:

Kokosfett består till mer än nittio procent av mättade fetter, med spår av några omättade fettsyror, såsom enkelomättade fettsyror och fleromättade fettsyror. Man ska inte vara orolig för det mättade fettet i kokosolja, eftersom det är medellånga fettsyror, inte långa som traditionella mättade fetter har. Medellånga fettsyror har inte negativ effekt på kolesterolet, så som långa fettsyror har. Därför är kokosfett så nyttigt.

Beståndsdelar i kokosfett:

• Mättade fettsyror i kokosfettet: De flesta av dem är mediumlånga triglycerider. Laurinsyra är den huvudsakliga bidragsgivaren, med mer än fyrtio procent av andelen, följt av kaprinsyra, kaprylsyra, myristinsyra och Palmitinsyra.
• Fleromättade fettsyror: linolsyra.
• Enkelomättade fettsyror: oljesyra.
• Polyfenoler: Gallussyra som fenolsyra. De här syrorna ger den karaktäristiska doften som kokosfettet har.
• Innehåller vitamin e, vitamin k, mineraler, järn.

Kokosfett som hårvård:

Kokosfett är ett av de bästa sätten att effektivt och naturligt vårda håret. Det ger massor med näring till håret, och gör det glansigt och starkt. Att massera hårbotten med kokosolja ger en stark hårväxt fri från mjäll. Den hjälper till med återbildning av skadat hår, tack vare de proteiner den innehåller.

Kokosfett som hudvård:

Kokosfett är utmärkt massageolja för huden också. Det fungerar som en effektiv fuktighetskräm på alla typer av hud, inte minst torr hy. Fördelen med kokosfett på huden är jämförbar med mineralolja. Till skillnad från mineralolja, så har kokosfettet inga negativa biverkningar. Kokosfett är därför ett utmärkt sätt att förhindra torrhet och fjällning av huden. Kokosfettet förebygger även rynkor och slapp hud, som normalt blir framträdande med åldern. Den har utmärkta antioxindantiva egenskaper, vilket gör den så effektiv mot åldrande och förslitningar på huden. Kokosfett hjälper också vid behandling av olika hudproblem inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner.

Kokosfett innehåller laurinsyra

Med kokosfett får du i dig den laurinsyra som du behöver.

Kokosfett och hjärtsjukdomar:

Det finns en missuppfattning som sprids bland många människor att kokosolja inte är bra för hjärtat, eftersom det innehåller en stor mängd mättade fetter. Men kokosolja har inte det traditionella mättade fettet, utan ett som innehåller laurinsyra, som faktiskt har positiva effekter på hjärtat och kolesterolet. Det minskar också förekomsten av skador i blodkärlen, och hjälper därmed till att förebygga åderförkalkning.

Kokosfett och matsmältningen

Kokosfett är utmärkt att ha i matlagning. Den hjälper till att förbättra matsmältningssystemet och därmed förhindra olika mag- och matsmältningsproblem som exempelvis IBS. De mättade fetter som finns i kokosfett har antimikrobiella egenskaper och hjälper till att hantera olika bakterier, svampar och parasiter, som orsakar matsmältningsbesvär. Kokosfett hjälper också i absorptionen av andra näringsämnen som vitaminer, mineraler och aminosyror.

Kokosfett och immunförsvaret:

Kokosfett är också bra för immunförsvaret. Det är stärkande eftersom det innehåller antimikrobiella lipider, laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra, som har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper. Kroppen omvandlar laurinsyra till monolaurin som hjälper till att hantera virus och bakterier, som orsakar sjukdomar som herpes, influensa, med mera.

Kokosfett och yttre infektioner

Kokosfett bildar ett kemiskt skikt på skadad hud som skyddar desinfierar sår och infekterade områden. Det hjälper också mot blåmärken, eftersom kokosfett hjälper till att reparera skadade vävnader. Kokosfett är tacksamt att använda mot svampinfektioner, candida, fotsvamp, blöjeksem med mera.

Kokosfett är mättat fett

Övrigt om kokosfett:

Lever: Förekomsten av triglycerider och fettsyror hjälper till att förebygga leversjukdomar, eftersom de ämnena lätt omvandlas till energi när de når levern, vilket minskar arbetsbelastning på levern, och även förhindrar ansamling av fett.
Njure: Kokosfett hjälper till att förebygga sjukdomar i njurar, galla och urinblåsa. Det hjälper också att upplösa njursten.
Stress: Kokosfett verkar lugnande, och hjälper därför till att avlägsna stress. Massera hårbotten med kokosfett och känn hur avslappnad man blir. Eller sätt det i badet, som badolja.
Diabetes: kokosfett hjälper till att kontrollera blodsockret och förbättrar utsöndringen av insulin. Det hjälper också till med effektivt utnyttjande av blodsockret och därigenom att förebygga och behandla diabetes .
Benstyrka: Som tidigare nämnts förbättrar kokosfett kroppens förmåga att absorbera viktiga mineraler. Dessa inkluderar kalcium och magnesium, som är nödvändiga för utvecklingen av skelettet. Det är med andra ord bra att förebygga och behandla benskörhet hos äldre.
Tandvård: Kalcium är ett viktigt ämne som finns bland annat i tänderna. Eftersom kokosfett underlättar upptaget av kalcium i kroppen, det hjälper alltså till att få starka tänder. Kokosfett motverkar även karies.
Kokosfett används flitigt av idrottsmän, exempelvis kroppsbyggare, och även av dietister. Kokosoljan innehåller färre kalorier än andra oljor och dess fett omvandlas enkelt till energi i kroppen. Kokosfett ökar således energin och uthålligheten, förbättrar allmänhälsan och förmågan att presetera effektivt, vare sig man är idrottare eller sitter på kontor hela dagarna.

Klicka här för att komma tillbaka till början