Tag Archives: bakterier

Är Laurinsyra Nyttigt?

Laurinsyra är en nyttig nyckelkomponent i kokosfett. När bakterier på huden bryter ner laurinsyra, skapar de monolaurin.




Monolaurin är ett ämne som dödar “dåliga” bakterier och virus på utsidan av kroppen, som ett slags första försvar innan denna underbara olja tränger djupare in. När detta har skett, kan immunförsvaret tillgodogöra sig kokosfettets fördelar, och verkar som ett värdefullt stöd för immunförsvaret.

Kokosfett är också ett av de bästa hårbalsam som finns på planeten! Det är helt utan kemikalier och ger tillbaka mjukhet och fyllighet till håret, tack vare sin rikliga mängd triglycerider (eller fettsyror).

Kokosfett får mer och mer uppmärksamhet för sina många fördelar som naturlig, ekologisk hudvård. När den eteriska oljan appliceras på huden, vårdar den och mjukgör, och avvisar bakterier från huden. Den återställer också huden naturliga PH-värde, vilket avskräcker sjukdomsalstrande bakterier.
När du duschar eller badar, tvättar tvålen bort det skyddande lagret av naturliga oljor. Ofta blir då stram och torr mer mottaglig för infektion vid denna tidpunkt. Att använda kokosfett som fuktgivande kräm återställer hudens PH-värde och fuktbarriär. Det kommer inte bara att mjukgöra din hud, utan även verka lugnande på sår, hudutslag och blåmärken.

Ren är ekologiskt kokosfett en otrolig fuktkräm – lika effektiv om inte mer, som konventionella hudkrämer. Den är också effektiv mot att behandla svamp, både invärtes och utvärtes. det antas bero på kaprylsyra, som är ett kraftigt bakteriedödande ämne. SÅ kombinationen kaprylsyra och laurinsyra, gör att den helt enkelt är toppen för kroppen!

Klicka här för att komma tillbaka till början




Kokosfett I Raw Food

Kokosfett i raw food
Kokosfett är oljornas Rolls Royce, den är fullproppad med vitaminer och hälsoämnen, som verkligen kommer till sin rätt inom bland annat raw food.




Den här gången tar vi och listar kokosfettets alla fördelar:

Kokosfett invärtes:
• Ökar ämnesomsättningen, hjälper sköldkörteln och midjemåttet att minska
• Bekämpar infektioner
• Håller tillbaka virus
• Förbättrar kolesterolvärden
• Underlättar arbetet i bukspottkörteln, bra mot pankreatit och diabetes
• Arbetar för att kontrollera blodsockret och förbättrar insulinutsöndringen, dvs bra för diabetiker
• Lindrar colon irritabile
• Gör det lättare för kroppen att absorbera näring
• Hjälper till att förhindra lever, njurar och sjukdomar i gallblåsan
• Förbättrar kroppens förmåga att uppta mineraler
• Effektiv mot jäst och svampinfektioner

Kokosfett för utvärtes bruk:

• Skyddar hudinfektioner från luftburna gifter
• Påskyndar läkningsprocessen för blåmärken
• Fantastisk som fuktighetskräm
• Förbättrar din hårbotten: Massera in den, vänta en stund, schamponera
• Eliminerar löss
• Minskar ryggsmärtor. Gnid in som liniment
• Mjukgör huden
• Reducerar rynkor
• Desinficering bakterier från händerna utan hårda, giftiga kemikalier
• Botar fotsvamp och andra svampar
• Fungerar bra som badolja

Kokosfett, som är en viktigt ingrediens i raw food-dieten, innehåller den fantastiska laurinsyran, som är ett ämne som också finns i bröstmjölk. För att få i sig motsvarande mängd laurinsyra som ett barn får, ska man inta ungefär 3,5 matskedar om dagen. Man måste vanligtvis trappa upp mängden och börja med en tesked, eftersom den har en mycket detoxande verkan.

För att få i dig två teskedar kokosfett per dag:
• Lägg en tesked i kaffet två gånger om dagen
• Sätt två teskedar i tex gröt eller använd i matlagning
• Lägg till i smoothies och proteindrycker

Det du ska använda är en ekologisk icke-processad olja från hälsokostaffären, alltså inte den härdade som du hittar i matbutiken. Om du gillar kokosdoft kan du använda extra virgin, annars går du över till den doftlösa som finns.

Och glöm inte, att kokosfett, också innehåller stora mängder vitamin K.

Klicka här för att komma tillbaka till början




Ekologiskt Kokosfett

 

Ekologiskt kokosfett har använts i många kulturer i hundratals år, och är en av de grundläggande livsmedlen att ha både i skafferiet och som skönhetsvård.




Iayurvedisk medicin används den frekvent, i sydamerika dricker man kokosvatten för att förhindra sjukdomar. Det används också som viktminskningsmedel, inte minst bland dem som förespråkar LCHF.

Kokosfett är nyttigt

Hårvård, hudvård, kontroll av kolesterolnivåer, ökat immunförsvar, förbättrad matsmältning, njurproblem, hjärtbesvär, högt blodtryck, diabetes, tandvård, motverka benskörhet. Kokosfett har använts för att förebygga och bota många krämpor. Varför ska det kokosfettet vi använder vara ekologiskt? För att den raffinerade, härdade kokosfettetman hittar i mataffären, har förlorat alla sina goda egenskaper. Det ekologiska fettet har antimikrobiella egenskaper, den är antioxidant, svampdödande, antibakteriell, lugnande etc. Den är också god att använda i bakning. Att satsa en extra slant på det ekologiska fettet har man igen i tusenfalt. Att kombinera med andra ekologiska livsmedel kan ge en extra energiboost, speciellt hos oss där vi har mörka, långa vintrar.

Må bra med kokosolja

Ekologiskt kokosfett är nyckeln till hälsa.

Produktion av ekologisk kokosfett

För att tillverka den här produkten torkas kokosköttet vid en lägre temperatur och kallpressas därefter och oljan tappas på flaskor. Det får en distinkt men mild smak av kokos, som också är väldoftande.
Studier har visat, att kokosfett hjälper kroppen att gå ner i vikt. Det är enkelt att inta den, tack vare de väldoftande egenskaperna. Det fins också kokosfett som inte är extra virgin, som har en neutral smak, om man föredrar det.

Fettet hjälper även kroppen att ta upp vitaminer och antioxidanter. Ekologiskt kokosfett hjälper till att döda bakterier i munhålan och är bra för tänderna. En helkroppsbehandling helt enkelt!

Klicka här för att komma tillbaka till början




Kokosfett – Dess Historia

 

Kokosfett används numera över hela världen, men den började som ett universalmedel och livsmedel i öarna i stilla havet. Det finns mycket dokumenterat om kokosfett och dess hälsoegenskaper, samt om dess användning.




Dokumenterat om kokosfettets historia:

Papua Nya Guinea
Infödda i Papa Nya Guinea har använt kokosfett i århundraden. Användningsområdena har varit hudkräm, hårvårdsprodukter, till matlagning. Till invärtes och utvärtes infektioner, med mera.
Indien
Kokosfett är en viktig del av ayurvedisk medicin, en alternativ medicinsk praxis som sägs vara 5000 år gammal. Kokosfettet används i stor utsträckning inom ayurvedan, i många olika sammanhang.

Kokosfettet har en historia

Panama
Invånare i denna region sägs dricka ett litet glas kokosfett om dagen för att skydda sig från sjukdom. Att använda kokosfett anses påskynda återhämtandet av olika åkommor.

Jamaica
Kokosfett används som en hälso-tonic och anses vara bra för hjärtat. Det är vanligtvis det första läkemedlet som ges oavsett vilken typ av sjukdom det än gäller.

Nigeria, Somalia, Etiopien,
En olja som är mycket likt kokosfett (palmkärnolja) är den mest populära i traditionell användning. Oljan kan ge lindring och bot från nästan alla typer av sjukdomar, anser man.

Samoa
På samoa används kokosfett flitigt som botemedel mot sjukdomar och utvärtes skador. Mödrar smörjer också in sina barn med kokosfett, för att hålla dem fria från infektioner och blemmor. Tandsprickning hos barn lindras också med att försiktigt massera in kokosfett på tandköttet.

Thailand
Kokosfett är den viktigaste oljan, som används bland annat i matlagning. Kokosmjölk och kokosgrädde är också en viktig del i kosten. fettet används också ofta som kosmetika och medicin.

Central-och Sydamerika
I kustnära områden i denna region, används kokosfett som både mat och medicin.

Filippinerna
Genom att sätta kokosfett i håret hålls det glänsande tjockt och svart, även högt upp i åldrarna. Anses påskynda läkningen av brännskador, skärsår, blåmärken. Masseras även in i värkande leder och muskler.

Indonesien
Här används kokosfett för att hålla håret och huden frisk och stark. Änvänds också i matlagning.

Kokosfett hos oss i väst

Kokosfettet har orättvist blivit ansedd som ett dåligt fett på grunda av att det är mättat. Faktum är att det är den typ av mättat fett som är meddellångt och med andra ord sänker kolesterolet, inte höjer det. Kokosfett har använts i ayurvedisk och indisk folklore-medicin i tusentals år, för att skydda från många sjukdomar. Så att det ses som ohälsosamt är synd och en grav missuppfattning. Men man ska vara noga med att köpa ett bra fett från hälsokostaffären, inte det processade i vanliga matvarubutiker.

Modern medicinsk vetenskap har upptäckt att kokosfett faktiskt kan skydda mot hjärtsjukdomar, diabetes, lever-och njursjukdomar, benskörhet, karies och hudinfektioner.
Det lindrar även symtom i samband med sjukdomar som pankreatit, cystisk fibros, kronisk inflammation, prostataförstoring, Crohns sjukdom, ulcerös kolit, magsår, förstoppning, psoriasis, eksem och dermatit.

Kokosfett fortsätter att förvåna läkare genom sin förmåga att döda virus som influensa, herpes, mässling; bakterier i lunginflammation och urinvägsinfektion; svampar och jäst som candida och ringorm.

Kokosfett Och Viktminskning

Är du orolig att du ska gå upp i vikt av kokosfett? Det ska du inte vara! Kokosfett är tvärtom ett effektivt sätt att gå ner i vikt på, eftersom den ökar ämnesomsättningen. Och ju bättre ämnesomsättning, deso fler kalorier gör man av med. Kokosfett förvandlar också fett till energi, vilket är en anna orsak att äta den för att hålla vikten.

Återhämtning av sjukdomar

Att ha en aktiv ämnesomsättning gör också att dina skador läker och reparerar sig snabbare, och minskar risken för inflammation.
Det är bra att använda den som hudkräm, då den reparerar och håller huden smidig och infektionsfri. Man kan minska åkommor som psoriasis, hemorrojder, vårtor och fotsvamp. Den är också en helande salva mot skavsår och solbränna.
Kokosfettet är rikt på antioxidanter och bra både invärtes och utvärtes. Det hindrar fria radikaler att angripa huden och kroppens celler. Som bekämpningsmedel mot kemikaler och föroreningar, är kokosfettet ett utmärkt sätt att hålla huden vacker och elastisk. Den gör mer än vad en enkel hudkräm kan göra. Medan andra krämer tillfälligt återfuktar din torra hud ytligt, tränger kokosolja ner i lagren under huden, för att förhindra bildning av fria radikaler, ta bort döda hudlager och stimulera tillväxt av ny, friskare vävnad.

Kokosfett och hårvård

Applicera kokosfett för att hålla håret friskt och vackert. Det är ett naturligt sätt att kontrollera mjäll och fungerar som en inpackning för håret. Använd den regelbundet, så kommer du garanterat att se resultat.

Klicka här för att komma tillbaka till början